Hoe leert en herkent u een taal?

Geplaatst op

Het staat op de bucket list van veel mensen: het leren van een vreemde taal. Het aanleren van een nieuwe taal kan aardig lastig zijn. Het herkennen van bepaalde elementen als klanken en ritmes van de taal die u wilt leren is een belangrijke eerste stap bij het aanleren van deze taal. In dit blog geven we enkele tips voor het herkennen en het leren van een nieuwe taal.

De herkenning

Schrijven én lezen spelen een belangrijke rol bij het leren van een nieuwe taal. Veel oefenen is dan ook het devies. Dat kunt u doen door te schrijven en te spreken, maar ook luisteren helpt om een taal beter te begrijpen. Door de klanken te horen, zult u ze ook in een tekst vaak makkelijker herkennen. Via de app Lingquest kunt u oefenen met de talen die u niet kent, waarbij u telkens verschillende taalfragmenten te horen krijgt. Het is aan uzelf om de fragmenten waarin dezelfde taal wordt gesproken aan elkaar te koppelen.

Het leren van een nieuwe taal

Het leren van een nieuwe taal kost moeite en tijd. Om tijd te besparen kunt u ervoor kiezen om allereerst de woorden te leren die vaak voorkomen in een taal. Dit is na te gaan in een zogenaamd frequentiewoordenboek. Hierin staat de frequentie waarmee verschillende woorden gebruikt worden. Hierbij zullen de woorden hallo en goedemiddag natuurlijk vaker voorbij komen dan tandenstoker en fietsband.

Houd bij het leren van een nieuwe taal uw doel of achterliggende reden in uw achterhoofd. Wilt u bijvoorbeeld Engels leren omdat u geneeskunde gaat studeren? Leer dan ook vooral de vertaling van woorden als arts, advies en pijnstiller. Op die manier zult u het meest profiteren van de nieuwe taal en kunt u deze in de praktijk op correcte wijze gebruiken.

Het makkelijker herkenbaar maken van een taal

Het leren en herkennen van een taal is geen eenvoudige klus. InCompany Talen kan u hierbij helpen. Onze taalcursussen zijn praktijkgericht en houden altijd rekening met de setting waarin u de taal wilt toepassen. InCompany Talen geeft taalcursussen voor bijvoorbeeld Russisch, Engels, Italiaans of Nederlands.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *