Cursus Nederlands

De cursus zakelijk Nederlands van InCompany Talen heeft als doelstelling om uw medewerkers effectief met elkaar te laten communiceren. In onze globaliserende wereld wordt de samenstelling van uw personeel steeds internationaler en dat kan de communicatie bemoeilijken. Door het volgen van een cursus Nederlands van InCompany Talen beschikken uw anderstalige medewerkers binnen korte tijd over de kennis en de kunde om op een hoog niveau met elkaar te communiceren, zowel op management- als op uitvoerend niveau. Een cursus Nederlands van InCompany Talen betekent een:

  • Internationaal erkend certificaat;
  • Op maat gemaakte cursus;
  • Ervaren docent
  • Cursus die gegeven wordt in uw bedrijfspand

Offerte aanvragen

Incompany cursus Nederlands

Zoals de naam van ons bedrijf al zegt wordt onze cursus Nederlands gegeven bij u op het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat uw medewerkers geen kostbare tijd kwijt zijn aan het reizen naar een externe cursuslocatie. Bovendien kan er op locatie beter worden ingesprongen op de unieke omstandigheden van uw bedrijf en het effect hiervan op het gebruik van het Nederlands.

Lees meer over de cursus Nederlands in Amsterdam.

Wilt u een passend voorstel? Bel dan naar 06 – 442 11 137 of vraag een offerte aan.

 

Internationaal erkend certificaat

Na afloop van de cursus Nederlands ontvangt iedere cursist een internationaal erkend certificaat van InCompany Talen. Op dit certificaat wordt aangegeven welk niveau de cursist heeft behaald. Het niveau is gerelateerd aan de veel gebruikte Common European Framework of Reference (CEFR). De niveaus van het CEFR lopen uiteen van A1, A2, B1, B2 tot C1. In de praktijk is C1 het hoogst haalbare voor anderstaligen.

Behalve een certificaat ontvangt iedere cursist een persoonlijk evaluatierapport. Hier staan naast de vorderingen die de deelnemer gemaakt heeft ook een aantal praktische tips in, om zo de prestaties te behouden en te vergroten.

 

Duur van de cursus zakelijk Nederlands

De cursus Nederlands duurt in principe 40 lesuren, verspreid over 20 wekelijkse lessen van 2 uur. De lengte van de lesuren hebben wij met zorg vastgesteld. Door de intensieve aard van de les wordt er veel gevraagd van de concentratie van de deelnemers. Na 2 uur vermindert het vermogen om kennis op te nemen.

Door een wekelijkse lesfrequentie aan te houden stellen wij uw medewerkers in staat om de lesstof te verwerken en in praktijk te brengen. Dit zorgt voor een snellere en blijvende opname van de taal. Bovendien kan er elke week worden ingegaan op situaties waar de cursist tegenaan is gelopen op de werkvloer.

De duur van de cursus Nederlands kan geheel aan uw eisen worden aangepast. Uit onze uitgebreide ervaring hebben wij echter een optimale structuur samengesteld die uw medewerkers in staat stelt om de taal op een effectieve wijze te leren. In overleg kan er echter gekozen worden voor een andere opbouw. Wij luisteren graag naar uw wensen en stemmen daar het lesprogramma op af.

Komt een ingeroosterd lesmoment u niet goed uit door een toegenomen werkdruk of vakanties? Dat is bij InCompany Talen geen enkel probleem. In overleg kunnen de lessen doorgeschoven worden naar een later tijdstip.

Offerte aanvragen

 

Cursus Nederlands voor anderstaligen

De cursus Nederlands van InCompany talen is ideaal voor anderstaligen binnen uw bedrijf. In deze tijden van globalisering wordt de samenstelling van uw team steeds internationaler. Dit kan de interne communicatie bemoeilijken. Door onze taalcursus op maat leren uw medewerkers snel de taalvaardigheden die zij nodig hebben om te communiceren binnen het vakgebied en de werkomgeving.

Bij InCompany Talen kunt u kiezen uit twee cursussen Nederlands: een cursus voor uitvoerend personeel en een cursus voor het management. In deze laatste variant wordt niet alleen ingegaan op de taal, maar ook op de invloed van cultuurverschillen op de communicatie.

Cursus Nederlands voor uitvoerend personeel

Op de werkvloer is goed met elkaar communiceren juist een belangrijk onderdeel van het werk. Als uw personeel onderling niet goed kan overleggen, dan worden werkzaamheden vaak niet op een correcte wijze uitgevoerd. Na voltooiing van de cursus Nederlands zal zowel de samenwerking als de communicatie beter verlopen.

De intensieve interactie tussen docent en cursisten staat centraal in de cursus. In eerste instantie wordt de nadruk gelegd op het juist kunnen spreken van Nederlands. Hierbij komt spreken, luisteren, uitspraak, woordenschat en grammatica aan bod.

Dit wordt gevolgd door schrijven en lezen. Tijdens de cursus besteden we verder aandacht aan de Nederlandse cultuur en cultuurverschillen. Dit bevordert de integratie van uw personeel en voorkomt misverstanden. Bovendien betekent dit een aanzienlijke verbetering van de werksfeer.

Cursus Nederlands voor management

De cursus Nederlands voor het management is een breed opleidingsprogramma waarin niet alleen de Nederlandse taal op alle vlakken aan bod komt, maar waarbij ook uitgebreid wordt stilgestaan bij culturele zaken, zoals het volkskarakter en de geschiedenis.

In overleg met u kan ervoor gekozen worden om de nadruk te leggen op zaken zoals grammatica en uitspraak. Ook houden wij rekening met de afkomst van de cursisten. Om de diverse facetten van de Nederlandse taal en cultuur extra duidelijk te maken, vergelijken wij deze dan met de taal en cultuur in hun eigen land. Op die manier kan het management beter inspelen op de cultuurverschillen op de werkvloer. Dit leidt tot een soepeler samenwerking tussen management en werkvloer.

 

Tarieven

InCompany Talen levert maatwerk. Zowel de intensiteit, aantal deelnemers, structuur als samenstelling van de cursus kunnen aangepast worden aan uw wensen en situatie. Dit maakt het voor ons onmogelijk om een vast tarief aan te geven. Na afloop van een eerste kennismakingsgesprek ontvangt u van ons een passende offerte. Wilt u ook een vrijblijvend voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 – 442 11 137 of door het onderstaande offerteformulier in te vullen.

 

Docenten

Bij InCompany Talen werken ervaren en betrokken docenten. Per training kiezen wij de docent die het best bij uw wensen en verwachtingen past. Frans Wijgers, eigenaar van InCompany Talen, verzorgt zelf ook regelmatig cursussen Nederlands, met name voor expats.

FransWijgers

Frans Wijgers geeft al sinds 1989 incompany cursussen in het bedrijfsleven. Daarnaast heeft hij meerdere jaren les gegeven op een middelbare school, voordat hij in 1996 zelf een taleninstituut voor het bedrijfsleven opstartte. Door zijn ervaring in het zakenleven (bij onder meer ING en Time Warner) weet hij als geen ander een verband te leggen tussen de lesstof en de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven.

 

Interesse in een incompany cursus Nederlands? Vraag een offerte aan!

Neem vandaag nog contact met ons op voor een passend voorstel. Wilt u meer informatie? Dan kunt u ook contact met ons opnemen door te bellen naar 06 – 442 11 137 of te mailen naar franswijgers@incompanytalen.nl.

Bedrijfsnaam *

Aanvrager *

E-mail *

Toelichting